DRUŽENJE

"BH Telecom", Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" i Sergej Barbarez: Zajedničkim snagama u utrci za život

Djeca oboljela od raka trebaju mnogo snage da prebrode teške dane koje sa sobom donose dijagnoza i liječenje, ističe Kubat

Piše: N. Ćorović

5.9.2022

Druženje u Pionirskoj Dolini - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Članovi Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ i ove godine nizom aktivnosti obilježavaju Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece. Istovremeno će kompanija “BH Telecom” tokom septembra realizirati niz događaja. Na ovaj način “BH Telecom” pruža i dalje podršku Udruženju.

Konstantna podrška

Tako je jučer u Pionirskoj dolini organizirana zabava za mališane iz Roditeljske kuće u Sarajevu, a zabavi se pridružio poznati fudbaler Sergej Barbarez, koji je ujedno zaštitno lice “BH Telecoma”. Tokom druženja mališani su imali priliku zaigrati fudbal s Barbarezom, koji im je potom potpisao dresove i šalove koji će se naći na aukciji u narednom periodu u Udruženju.

Tokom druženja prisutnima su se obratili generalni direktor “BH Telecoma” Sedin Kahriman, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat i Barbarez. Kahriman je istakao da su ponosni što njihova kompanija nastavlja pružati konstantnu podršku djeci ovog udruženja.

- Ponosni smo što “BH Telecom” može pružiti podršku i olakšati svakodnevicu djeci i roditeljima koji borave u Roditeljskoj kući i reći im da nisu sami u borbi. Sretan sam što ove godine nastavljamo saradnju s legendom bh. fudbala Sergejom Barbarezom kroz pokroviteljstvo apartmana „Visibaba“ u Roditeljskoj kući i podršku humanitarnoj trci „Zlatni krug“ u Visokom - rekao je Kahriman.

Snaga porodice

Kubat je zahvalio na izuzetno lijepom događaju te istakao kako su simbolično odabrali baš ovaj mjesec i dan jer “BH Telecom” slavi rođendan 5. septembra, a Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ obilježava Zlatni septembar.

- Djeca oboljela od raka trebaju mnogo snage da prebrode teške dane koje sa sobom donose dijagnoza i liječenje, a svoju snagu prvo pronalaze u porodici - kazao je Kubat.

Dio humanitarnog događaja

Legenda bh. fudbala Sergej Barbarez istakao je da je ponosan što je postao zaštitno lice “BH Telecoma”.

- Ponosan sam što sam, uz druge poznate ličnosti poput Dine Merlina ili Miralema Pjanića, zaštitno lice “BH Telecoma”. Sada će me javnost više gledati na malim ekranima, ali ne kao fudbalera. Drago mi je da sam dio ovog humanitarnog događaja, koji pomaže našim mališanima da se izbore za najveću bitku u životu - poručio je Barbarez.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.