TURSKI PREDSJEDNIK

Najavio Erdoan: Građani u BiH i Turskoj će uskoro putovati samo sa ličnim kartama

Donijeli smo tu odluku, naši ministri vanjskih poslova će ispoštovati procedure, rekao je Erdoan

Sa press konferencije. A. Kukić

E. Ć.

6.9.2022

Nakon sastanka turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan), koji danas boravi u posjeti BiH i ministara turske vlade sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te ministricom vanjskih poslova i ministrom sigurnosti naše zemlje, uslijedilo je obraćanje medijima.

Glavna poruka sa press konferencije bila je o nastavku jačanja snažnih veza između dvije države, Bosne i Hercegovine i Turske.

- Donijeli smo tu odluku, naši ministri vanjskih poslova će ispoštovati procedure, a nakon toga ćemo iz Turske u BiH i iz BiH u Tursku putovati samo sa ličnim kartama - izjavio je Erdoan. 


O istom je nešto ranije govorio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Inače, radi se o sporazumu koji je Turska ranije dogovorila sa Bugarskom, a isti će sutra potpisati i sa Srbijom.

- Odnosi Turske i BiH su na izvanrednom nivou. Na sastancima koje smo održali razgovarali smo o koracima koje možemo poduzeti u unapređenju naših odnosa. BiH se priprema za izbore 2. oktobra i ova posjeta pred izbore je od velike važnosti za nas. Od vitalnog je značaja da izbori budu konstruktivni, nije to važno samo za BiH već za regiju. Ovom prilikom želim da izborni rezultati budu od koristi za BiH - izjavio je Erdoan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.