VREMENSKA PROGNOZA

Još danas sunčano vrijeme, od sutra se najavljuju pljuskovi i grmljavine

U Sarajevu jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 28 stepeni

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Arhiv

E. Ć.

14.9.2022

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar prije podne slab. U drugom dijelu dana umjereno jako jugo. 

Povremeno će biti jačih udara vjetra na području Krajine i sjeveru Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.


Prognoza za srijedu, četvrtak i petak. Screenshot

Za četvrtak se najavljuje većinom umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U noći na petak pljuskovi i grmljavina se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, u Bosni povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31°C.

U petak se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Izgledno je lokalno i jače nevrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.