UZ POMOĆ SUGRAĐANA

Još jedna uspješna potraga: U Sarajevu pronađena nestala žena

Naši pripadnici volonteri su po ko zna koji put su se vratili sretni jer su riješili još jedan slučaj u svojoj misiji spašavanja ljudskog života, navodi se na stranici GSS-a Novi Grad Sarajevo

Piše: E. Ć.

15.9.2022

Pronađena Dž. B.. Facebook

Pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo uspješno su okončali još jednu potragu. Pronašli su stariju žensku osobu čiji nestanak su prijavili članove porodice, a ništa ne bi bilo moguće bez savjesnog sugrađanina Damira Beglerovića.

Nedugo nakon što smo objavili vijest o mogućem kretanju nestale osobe na dežurni broj smo zaprimili poziv od našeg sugrađanina Damira Beglerovića te nam je rekao da je uočio stariju žensku osobu koja je vidno dezorjentisana u ulici Jukićeva u blizini firme Bosnalijek i rekao nam je da će je zadržati do dolaska naših pripadnika i članova porodice kako bi se utvrdilo da se radi o nestaloj Dž. B.

Nakon što se potvrdio identitet nestala je predata porodici, a naši pripadnici volonteri su po ko zna koji put su se vratili sretni jer su riješili još jedan slučaj u svojoj misiji spašavanja ljudskog života.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našem savjesnom sugrađaninu Damiru Begleroviću i ostalim našim sugrađanima koji se uključuju u naše akcije. Vaš GSS Novi Grad Sarajevo 24/7/365 dana u godini bilo kad i bilo gdje - poručili su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.