POLITIČKI ANALITIČAR

Jasmin Mujanović: Dodik očito i dalje želi da MUP RS predstavi kao de facto vojnu silu

MUP RS jučer je predstavio novo lako borbeno vozilo "Vihor"

Jasmin Mujanović i Milorad Dodik. Agencije

H. J. I.

29.9.2022

Kompanija Tehnički remont iz Bratunca u fabričkom krugu predstavila je novo, savremeno opremljeno lako borbeno vozilo "Vihor", sa ugrađenom najmodernijom svjetskom tehnologijom.

Vlasnik ove kompanije Slaven Ristić rekao je da je riječ o lakom, veoma brzom taktičkom vozilu sa izuzetnim manevarskim osobinama.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno realizovan ovaj zadatak.


- Ideja Ministarstva realizovana je u Tehničkom remontu uspješno, pa je nastalo ovo vozilo izuzetnih osobina. Ovo je nakon "Despota" drugo borbeno vozilo proizvedeno u bratunačkom Tehničkom remontu i bit će sigurno ponos i MUP-a RS i Tehničkog remonta, kao i svih koji odluče da ga kupe - poručio je Lukač.

Nakon što je predstavljeno vozilo "Vihor"  iz SAD-a oglasio se Jasmin Mujanović, politikolog sa Univerzitet York specijaliziran za politiku post-autoritarne i postkonfliktne demokratizacije.

- Secesionističke vlasti u bosanskom entitetu RS predstavili su još jedno vojno vozilo domaće proizvodnje koje koristi entitetska policija. Dodik očito i dalje želi da MUP RS predstavi kao de facto vojnu silu - napisao je Mujanović na Twitteru. 

Objava Mujanovića na Twitteru. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.