ŠEF DELEGACIJE EU

Satler pozvao građane da glasaju: Nisam zadovoljan političarima, razumijem da su i drugi razočarani

Ni sam nisam zadovoljan jer su reforme koje smo vidjeli u protekle dvije godine zaista bile minimalne, izjavio je Satler

Johan Satler. ARHIV

A. O. / Nezavisne

29.9.2022

Šef delegacije EU u BiH Johann Satler (Sattler) pozvao je građane BiH da izađu na izbore 2. oktobra, uprkos tome što, kako kaže, nije zadovoljan reformama koje političari nisu sproveli, iako su obećali.

- Razumijem da postoje možda neki ljudi koji su razočarani, koji nisu zadovoljni brzinom reformi. Tu nemam dileme. Ni sam nisam zadovoljan jer su reforme koje smo vidjeli u protekle dvije godine zaista bile minimalne. Ja sam zaista očekivao mnogo više, veći angažman vaših političara da ostvare svoja obećanja građanima ali sad postoji šansa 2. oktobra da i vi donesete svoj izbor - kazao je Satler za Nezavisne.


On je rekao da je EU pokrenula kampanju "Sve počinje izborom", uz dvije poruke – jedna da građani imaju mogućnost izbora, a druga da imaju moć.

- Biće na hiljade posmatrača Pod lupom, imat ćemo i međunarodne posmatrače, tako da je ovo za nas zaista jedan veliki prioritet i osigurat ćemo da svaki glas bude izbrojan - poručio je Satler. 

Rekao je da je CIK BiH uradio više stvari na podzakonskom nivou da izborni proces bude unaprijeđen, poput uvođenja pečata i okretanja glasačkih kabina kako bi se spriječile manipulacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.