AVAZ NA LICU MJESTA

Čavara: Ovi rezultati upućuju da imamo inžinjering

Vidjet ćemo do koje mjere će na taj način raditi na izbornim mjestima gdje se pokazuje na određeni način da imamo opet dirigirane odnose između bošnjačkih predstavnika za člana Predsjedništva BiH, rekao je Čavara

Piše: M. Smajkić

2.10.2022

Marinko Čavara. M. Smajkić

Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH izjavio je večeras u izbornom štabu ove stranke da "dosadašnji rezultati upućuju na to da imamo određeni inžinjering".

- Vidjet ćemo do koje mjere će na taj način raditi na izbornim mjestima gdje se pokazuje na određeni način da imamo opet dirigirane odnose između bošnjačkih predstavnika za člana Predsjedništva BiH. No, o tome ćemo još vidjeti - kazao je Čavara.

Izrazio je zadovoljstvo kampanjom na svim prostorima BiH.

Upitan da prokomentira odluku visokog predstavnika u BiH, Kristijana Šmita, pogotovo u vezi izbora delegata u Federalni parlament, Čavara je kazao da ne može komentirati sve odredbe koje su donesene odlukom visokog predstavnika.

- To je još svježe, sad bi trebalo porediti sa čitavim Izbornim zakonom. Smatram kako je trebao poništiti sve odluke prethodnih visokih predstavnika - rekao je Čavara. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.