ČEKAJU SE ZVANIČNI PODACI

Trifunović: Bilo je krađe, Dodik je pobijedio, a Trivić izgubila

U Parlamentima je situacija ostala slična kao i do sada, tako da nas nažalost na kraju svega ipak očekuje slično, napisao je Trifunović

Trifunović: Sinoć je neko lagao. Buka

A. Č.

3.10.2022

Ko će biti novi predsjednik RS još uvijek je neizvjesno. Sinoć je prvo Jelena Trivić proglasila pobjedu, a potom se oglasio i Milorad Dodik koji je tvrdio da je on novi predsjednik manjeg bh. entiteta.

Dok se očekuju zvanični podaci Centralne izborne komisije Aleksandar Trifunović, urednik portala BUKA, na Facebooku je konetirao ovu izbornu trku.

On je napisao da je sinoć bilo jasno da je, proglašavanjem pobjede oba kandidata za poziciju Predsjednika RS neko lagao i samim tim je bilo jasno da će zbog toga izgubiti kredibilitet.


Izmrcvaren narod

- Zbog tako neodgovornog poteza moglo je već sinoć doći do nasilja, koje se srećom nije desilo. Želja za pobjedom je legitimna, no nju ne odlučuju emocije već izborni rezultat. Da li je možda upitan, da li je bilo zloupotreba, krađe, da, sigurno ali to ne mijenja činjenicu da je Milorad Dodik pobjedio, a Jelena Trivić izgubila. 

I to treba priznati i prestati mrcvariti odveć izmrcvareni narod. Samo od reakcije vrha PDP-a zavisi šta će ostati od njih kao partije, a isključivo ponašanjem sopstvenog rukovodstva doveli su u pitanje odnos prema svom najboljem izbornom rezultatu do sada, pa i poziciju lidera opozicije - napisao je Trifunović.

Sarajevo pokazalo da je za promjene

Naglasio je i da je pobjeda Denisa Bećirovića najvažnija pobjeda sinoć te da je Sarajevo pokazalo jasno da je za promjene i glasalo za promjene, za drugačiju politiku.

- U Parlamentima je situacija ostala slična kao i do sada, tako da nas nažalost na kraju svega ipak očekuje slično, jer je većinska volja naroda da im je ovako – dobro. Posljedice ovakvog rezultata nažalost ne obećavaju manje krize, naprotiv, a Schmidt se potrudio da stavi i šlag na vreli bosanski lonac – dodaje Trifunović.

U proteklih 10 godina Bosnu i Hercegovinu je napustilo milion ljudi, mi nestajemo kao društvo, rezultat izbora nece smanjiti bijeg iz BiH, i to treba konstatovati i svako od nas treba vidjeti kako dalje živjeti s tom nepobitnom činjenicom u ovakvoj zemlji, od koje su svi digli ruke, osim njenih vladara - napisao je Trifunović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.