LIDER PDP-A

Borenović za srbijanske medije: Jelena Trivić je pokradena po mafijaškom scenariju, nastavljamo sa protestima

On napominje da nije pokraden samo njihov predsjednički kandidat, već je pokradena i narodna volja i narod RS

H. J. I.
  • Borenović: S pravom tvrdimo da je izborni proces kontaminiran

    Borenović: S pravom tvrdimo da je izborni proces kontaminiran

    Foto: Facebook


Partija demokratskog progresa nastavit će sa protestima u RS, ali i pred nadležnim institucijama u Sarajevu, pred CIK-om, sve dok se ne ispita sve i jedna nepravilnost i ne utvrdi narodna volja, izborni poraz nećemo priznati, kaže Branislav Borenović, lider PDP, čiji je predsjednički kandidat bila Jelena Trivić.

- S pravom tvrdimo da je izborni proces kontaminiran i da se desila brutalna krađa, posebno za nivo predsjednika RS. Na 72 posto prebrojanih glasova Jelena Trivić je imala prednost nad Dodikom, ali ne samo to, nego su svi trendovi, iz cijele RS, govorili da je ona pobijedila - navodi Borenović za "Danas".

U PDP-u napominju da nikada neće priznati izborni poraz, niti da je Jelena Trivić izgubila na predsjedničkim izborima, zato što je ona stvarni pobjednik na izborima 2. oktobra. Napominju da nije pokraden samo njihov predsjednički kandidat, već je pokradena i narodna volja i narod RS.

Oštećeni za više od 65.000 glasova

Na pitanje na osnovu čega temelje tvrdnje da je bilo krađe glasova u RS, Borenović kaže da se tokom te noći desio lom, na mnogim biračkim mjestima.

- Dodikov SNSD je zabranio da se nastavi sa brojanjem. Na nekim mjestima su se pojavili batinaši koji su pokušali da sklone naše posmatrače, vidjeli smo da su se cijepali glasački listići na kojima je Jelena zaokružena, dopisivali glasovi Dodiku na praznim listićima, na mnogim biračkim mjestima Jeleni je upisivano nula glasova, a njeni glasovi su upisivani gotovo pa anonimnom kandidatu, takvih je preko 10 000 - objašnjava Borenović.

Ponavlja da se desila ne samo brutalna krađa, nego pravi mafijaški scenario.

- Poznato je koja mjesta su neuralgične tačke svakog izbornog procesa, to su prije svega Doboj i Zvornik, zatim Prijedor, a to su gradovi u kojima su, dok su nam pristizali glasovi, Jelena i Dodik bili skoro izjednačeni, a ujutro je razlika bila oko 20 hiljada glasova. Nevažećih listića je uvijek bilo, ovaj put 35.000, ali imamo dokaze da su takvi listići namjerno pravljeni na našu štetu - ističe Borenović.

Upitan da li PDP ima podatke za koliko glasova je Trivić oštećena, on kaže da kada se sve sabere, PDP vjeruje da je oštećen za više od 65 hiljada glasova.

- Krađu je vršio SNSD uz pomoć određenih Gradskih izbornih komisija i pojedinih biračkih odbora, te ćemo podnijeti i krivične prijave protiv svakoga na koga sumnjamo da je u tome učestvovao, a naše sumnje su dokazive - objašnjava Borenović.

Agent hrvatskih interesa

Na pitanje kako komentariše optužbe pojedinih bliskih ljudi Milorada Dodika da se vlast Srbije stavila na stranu opozicije i Jelene Trivić, Borenović odgovara da su se vlasti Srbije pokazale kao odgovorne i da se nije miješala.

- To je državnička i odgovorna politika predsjednika Vučića, koji je jasno rekao da se ne miješa u izborni proces. Da u RS poštuje vlast, ali da poštuje i opoziciju, i da podržava srpski narod u RS - napominje lider PDP-a.

Borenović smatra i da su napadi Dodikovog okruženja na Srbiju i njeno rukovodstvo samo ogolili istinu, a to je da Dodik odavno radi protiv srpskih, a isključivo za hrvatske interese.

- Dodik je na svoje imanje primio Zorana Milanovića, sa kojim je bančio isti dan kada je on obilježavao zločinačku akciju "Maestral" u kojoj su ubijani i protjerivani Srbi. Dodik ga zove svojim saveznikom, a on Srbe naziva šakom jada, a predsjedniku Vučiću zabranjuje posjetu Jasenovcu. On je bio i ostao agent hrvatskih interesa i dok god oni vladaju ostat će njima potčinjeni - zaključuje Borenović u razgovoru za Danas.

NA VRH

Podijeli članak na