NAKON SAGLASNOSTI VLADE

Iz "Sarajevogasa" za "Avaz": Odluku o subvencioniranju donose kantonalna i federalna Vlada

Nova cijena prirodnog gasa se primjenjuje od 01.10.2022.godine, rečeno je za portal "Avaza" iz "Sarajevogasa"

Naime, Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa. AVAZ

Piše: A. Ovčina

14.10.2022

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa, koja iznosi 1,095 maraka po metru kubnom, bez PDV-a, koje se primjenjuje od 1. oktobra 2022. godine.

Kako je za portal "Avaza" rečeno iz KJKP "Sarajevogas", nova cijena prirodnog gasa će se primjenjivati od 01.10.2022.godine. Naime, Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna privredna društva na području Federacije BiH, počevši od 01.10.2022. godine, a koja iznosi 1.095 KM/1.000 Sm3.

U tabeli je prikazan pregled strukture nove cijene prirodnog gasa. Žutom bojom je označena fakturna, odnosno cijena po kojoj se vrši krajnji obračun potrošnje za potrošače.



Tabelarni prikaz. AVAZ

Na pitanje da li će biti eventualnih subvencija cijena gasa, iz ovog preduzeća za portal "Avaza" su kazali da nemaju  informaciju o eventualnim subvencijama. 

- Odluku o subvencioniranju donose kantonalna i federalna Vlada - rečeno je za portal "Avaza".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.