NAČELNIK PROZOR-RAMA

Jozo Ivančević osniva novu stranku: U HDZ-u 1990 su skrenuli s puta

Rekao je kako su se svi članovi općinskog odbora HDZ 1990. već ranije jasno distancirali od vodstva te stranke

Ivančević: Predsjedništvo HDZ-a 1990. se preobrazilo u glavnog saradnika Čovićeve promašene politike. Ramski vjesnik

E. Ć. / Ramski vjesnik

19.10.2022

Načelnik općine Rama Jozo Ivančević potvrdio je da će u Bosni i Hercegovini uskoro biti osnovana nova stranka s hrvatskim predznakom, a kako je naveo, formirat će je bivši članovi HDZ 1990. koji su nezadovoljni odlukom vrha te stranke da bezuvjetno sarađuju s HDZ BiH i Draganom Čovićem.

Inače, Ivančević uzastopno još od 2008. pobjeđuje kandidate HDZ-a BiH za općinskog načelnika. Prema popisu stanovništva iz 2013. godine, ta općina je imala nešto više od 14 hiljada stanovnika, od kojih je bilo više od deset hiljada Hrvata. Značajna je jer veliki proračun temelji na prihodima od eksploatacije vodnih resursa Ramskog jezera za proizvodnju električne energije.

Ivančević je u intervjuu za portal "Ramski vjesnik" kazao kako su se svi članovi općinskog odbora HDZ 1990. već ranije jasno distancirali od vodstva te stranke.

- Isključivo je to zbog toga što se predsjedništvo te stranke preobrazilo u glavnog saradnika Čovićeve promašene politike - rekao je Ivančević.

Nekada oštar kritičar Čovićeve politike, HDZ 1990., koji vodi Ilija Cvitanović, uključio se u Hrvatski narodni sabor (HNS) i praktično zamrznuo opoziciono djelovanje uz obrazloženje kako je to nužno sve dok se ne promijeni Izborni zakon odnosno dok se ne osigura jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH koji ugrožava činjenica da im Bošnjaci biraju člana Predsjedništva BiH.

Ivančević je kazao kako je činjenica da su u HDZ-u 1990. potpuno skrenuli s puta koji je proklamiran još 2005. i 2006., prilikom osnutka te stranke, te su "postali priljepak HDZ-a BiH".

- Nama je potpuno jasno da uz mostarsku politiku Rama nema nikakvih šansi - rekao je Ivančević koji tvrdi da vlasti na višim razinama, koje kontrolira HDZ BiH, blokiraju razvojne projekte u Rami, nezadovoljni činjenicom da u toj općini ne mogu dobiti povjerenje birača.

Osnivačku skupštinu najavio je za decembar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.