VRŠNJAČKO NASILJE

Tatjana Hamzić, majka napadnute djevojčice, za "Avaz": Dijete mi se htjelo ubiti, brutalno su je pretukli

Ovo sve što sad radim, radim zbog sve djece, a ne samo za svoje. Niko ne treba trpiti nasilje, rekla je Hamzić

Hamzić: Vršnjačko nasilje nad mojom Larom traje duže vrijeme. Facebook

Piše: Z. Karić

22.10.2022

Tatjana Hamzić iz Maglaja, majka devetogodišnje djevojčice Lare koju su pretukli vršnjaci u četvrtak, za portal „Avaza“ ispričala je šta se dogodilo tog kobnog dana. Hamzić nam je kazala da je njena kćerka u četvrtak krenula kod bake kada je napadnuta.Tri curice i dva dječaka

- Na pola puta do kuće moje majke nju su zaustavile tri curice i dva dječaka te je napali. Bukvalno su je prebili. Jedan od dječaka je udario bokserom u kičmu, a jedna od djevojčica je udarala flašicom. Također, ta djevojčica i dva dječaka šutirali su je i po nogama. Ona je nekako uspjela pobjeći i pozvati me – priča očajna majka djevojčice.

Odmah ju je , kaže za portal „Avaza“, Hamzić, odvela doktoru koji je Laru pregledao i pozvao policiju i u toku je istraga oko ovog nemilog događaja.

- Vršnjačko nasilje nad mojom Larom traje već duže vrijeme. Međutim, kad god mi se požalila ja sam na to odgovarala: „Ma daj Laro pusti se toga“, jer ni Lara nije cvječka i ona je njima sigurno odgovarala, ali to nije razlog da je prebiju – govor nam Hamzić.


Razgovarala s učiteljicom

Majka djevojčice dodala je da se pravo zabrinula tek kada je Lara spomenula da će se ubiti.

- Sada u septembru kada je trebala krenuti u školu plakala je. Na moj upit ima li i jedan razlog da bude sretna rekla mi je da ima i da je našla način, a to je da će se ubiti skokok kroz prozor kada mi zaspimo, a mi živimo na sedmom spratu zgrade. Tek tada sam uvidjela da Lara prolazi kroz vršnjačko nasilje – priča Hamzić.

Kaže i da je pokušala razgovarati s učiteljicom, ali nije bilo nikakvih reakcija. Čak šta više njena učiteljica je rekla: „Laro mora da si ih izazivala pa su tako reagovali“.


Želi da joj je dijete sretno

- Ja samo želim da moje dijete ide sretno u školu, a ne u suzama. Ovo sve što sad radim, radim zbog sve djece, a ne samo za svoje. Niko ne treba trpiti nasilje – dodala je Hamzić.

Kako nam je otkrila svi problemi dolaze od jedne curice koja ide u isti razreda s Larom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.