UPRAVNOG ODBORA NGIC-A

Lagumdžija razgovarao sa Alijevom: Azerbejdžan može biti od velike pomoći na mogućoj trasi jadransko jonskog gasovoda

Lagumdžija se zahvalio na spremnosti ove prijateljske zemlje da nastavi podršku koju je davala Bosni i Hercegovini tokom pandemije

Lagumdžija razgovarao sa Alijevom. Facebook

A. Č.

30.10.2022

Povodom desete godišnjice Nizami Ganjavi međunarodnog centra (NGIC) i Globalnog Baku Foruma dr Zlatko Lagumdžija, kao član Upravnog odbora NGIC-a, imao je sastanak sa Predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilham Alijevom i učestvovao je na dvodnevnoj seriji NGIC skupova posvećenih globalnim izazovima.

U susretu sa predsjednikom Alijevom, tokom razgovora o aktuelnim kriznim žarištima, dr Lagumdžija je izložio i planove narednih NGIC aktivnosti vezanih za Balkan i euroatlantske integracije. U svjetlu rastuće energetske krize posebno je bilo riječi o ulozi Azerbejdžana kao zemlje koja može biti od velike pomoći najugroženijim zemaljama na mogućoj trasi jadransko jonskog gasovoda.

Lagumdžija se zahvalio na spremnosti ove prijateljske zemlje da nastavi podršku koju je davala Bosni i Hercegovini tokom pandemije te da bude takva i na energetskom planu.

- Ovaj put posjeta Bakuu je bila posebna i značajna. Nizami Ganjavi International Center je obilježio desetu godišnjicu postojanja i rada. Imali smo i važne posjete i panele koji su bile posvećene izazovima sa kojima se susreće cijeli svijet. Značajan je bio sastanak sa Predsjednikom Azerbjedžana Ilham Aliyev. Izložio sam planove narednih aktivnosti Nizamija vezanih za Balkan i euroatlantske integracije - napisao je Lagumdžija na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.