U NOVOJ ZGRADI RIJASETA

Predstavnice Udruženja "Majke Srebrenice" u posjeti reisu Kavazoviću: Izrazile veliko nezadovoljstvo radom Tužilaštva BIH

Vrata su vam kod nas uvijek širom otvorena. Imamo puno razumijevanje za sve vaše potrebe i na raspolaganju smo vam, rekao je reis Kavazović

Subašić i Hotić sa reisom Kavazovićem. IZ BiH

E. Ć.

18.11.2022

Predstavnice Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić i Kada Hotić posjetile su reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića povodom preseljenja u novu zgradu Rijaseta.

Kako je saopćeno, predstavnice Udruženja "Majke Srebrenice" ovom prilikom su reisu-l-ulemu informirale o svojim sadašnjim i budućim aktivnostima. Najavile su da će uskoro posjetiti i Međunarodni tribunal u Hagu i tamo se susresti s predsjednicom Suda i glavnim tužiocem. 

Također, izrazile su nezadovoljstvo radom Tužilaštva BiH u predmetima vezanim za ratne zločine. S reisu-l-ulemom su razgovarale i o implementaciji ideje "Stuba srama" za one koji su se ogriješili o njihova prava. Na kraju su još jednom zahvalile reisu-l-ulemi na pomoći koju im je pružao i koju im pruža u njihovoj brobi za istinu i pravdu.

- Vrata su vam kod nas uvijek širom otvorena. Imamo puno razumijevanje za sve vaše potrebe i na raspolaganju smo vam - poručio je reisu-l-ulema Kavazović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.