ZASTUPNIK HDZ-A

Bošković o ponašanju SDA: Mora se shvatiti da nekad dođe trenutak da niste više u vlasti

Dodaje da kada se već znalo da postoji parlamentarna većina,stav o novoj većini mogao se izraziti i glasanjem, a ne napuštanjem sjednice

Piše: A. Kukić

1.12.2022

Mladen Bošković (HDZ) je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH izabran za dopredsjedavajućeg ovog zakonodavnog tijela. 

Nakon sjednice se obratio medijima.

- Čestitao bih svim kolegama na izboru u Predstavnički dom i dobrom početku. Želim svima nama uspješan rad, da budemo svjesni situacije u BiH, situacije u bližem i daljem okruženju. Mislim da je ovo trenutak kada se trebaju donositi odluke, da se treba ozbiljno sjesti i razgovarati o mnogim pitanjima koji tište BiH. Izražavam zaželjenje što sjednica nije završila u onom tonu kako ja mislim da je trebala - rekao je Bošković.

Dodaje da kada se već znalo da postoji parlamentarna većina,stav o novoj većini mogao se izraziti i glasanjem, a ne napuštanjem sjednice.

- Javnost će znati ocijeniti šta smo mi to radili i šta ćemo raditi u narednom periodu. Mora se shvatiti da nekad dođe trenutak da niste više u vlasti, da ste prešli u opoziciju i da ste opoziciona stranka - kazao je Bošković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.