SARAJEVO

Studenti Pravnog fakulteta u Sarajevu posjetili Tužilaštvo BiH

Posjete studenata i suradnja sa akademskom zajednicom, realiziraju se u okviru aktivnosti predviđenih komunikacijskom strategijom Tužilaštva BiH, usvojenom sredinom ove godine

Posjeta Tužilaštvu BiH. TUŽILAŠTVO BIH

A. O.

6.12.2022

Skupina studenata Pravnog fakulteta, u okviru Evropskog udruženja studenata prava (ELSA), boravila je u jednodnevnoj posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Sa studentima su razgovarali tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privedni kriminal i korupciju, istražitelj iz Odjela za istrage i podrušku svjedocima, kao i uposlenici Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Studentima je prezentirana historija Tužilaštva BiH, unutrašnji ustroj i odjeli u Tužilaštvu, dosadašnji ostvareni rezultati, kao i aktivnosti i nadležnost Tužilaštva BiH i pravosudnih institucija na razini Bosne i Hercegovine.

Također, za studente je upriličen kratki obilazak institucije, a tokom posjete, bili su u mogućnosti postavljati pitanja koja ih zanimaju iz djelokruga rada Tužilaštva.

Posjete studenata i suradnja sa akademskom zajednicom, realiziraju se u okviru aktivnosti predviđenih komunikacijskom strategijom Tužilaštva BiH, usvojenom sredinom ove godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.