POSLIJE SASTANKA S DODIKOM

Čović: Nadam se da će se priča o Vijeću ministara u četvrtak završiti

Želimo da svo kadriranje, koje već duže stoji u Vijeću ministara, završimo na način da, kome je istekao mandat u pojedinim agencijama i institucijama na nivou BiH, imenujemo vršioca dužnosti i pokrenemo procedure konkursa, rekao je lider HDZ-a

Čović: CIK ne radi profesionalno. Dejan Rakita / Pixsell

E. Ć. / Srna

12.12.2022

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je uvjerenje da će na sastanku koji će biti održan u četvrtak, 15. decembra, u Sarajevu biti dogovoren i sastav Vijeća ministara i predstavnici radnih tijela.

Čović je rekao da je danas na sastanku delegacija SNSD-a i HDZ-a u Banjoj Luci razgovarano o onome što se i radi u posljednje vrijeme, te da se nada da će ta priča u četvrtak biti i završena.


- Mislim da će biti potpisan i jedan dokument na tragu želja da do kraja godine usmjerimo pažnju oko ključnih projekata koji su vitalni, kako za RS, tako i za cijeli prostor i mislim da tu neće biti problema - rekao je Čović novinarima nakon sastanka delegacije SNSD-a i HDZ-a u Banjoj Luci.

On je izrazio zadovoljstvo što postoji razumijevanje o svim stvarima.

- Ono što je problem, to ostavimo sa strane, tako da nam to ne odvlači pažnju. Želimo da svo kadriranje, koje već duže stoji u Vijeću ministara, završimo na način da, kome je istekao mandat u pojedinim agencijama i institucijama na nivou BiH, imenujemo vršioca dužnosti i pokrenemo procedure konkursa - rekao je Čović.

On je izrazio nadu da će i na nivou Federacije BiH ove i naredne sedmice biti završeni dogovori sa strankama Osmorke.

- Centralna izborna komisija će morati odraditi posao korektno. Pokazalo se da oni ne rade profesionalno -  rekao je Čović.

Čović je upitan da prokomentariše eventualnu "semafor" koaliciju na nivou FBiH (SDA-SDP, DF). Odgovorio je da mu ne pada na pamet da se bavi politiziranjem unutar bošnjačke političke scene.

Oni su izabrali partnere s kojima smo mi potpisali sporazum. Mi idemo raditi dalje, svi ostalo imaju pravo da se ljute - poručio je Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.