"AVAZ" SAZNAJE

Ministar Edin Ramić (SDA) odbio ustupiti prostorije Ministarstva za podjelu novogodišnjih paketića

Potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o privatijivosti takve vrste zabave u prostorijama ministarstva obzirom da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih uposlenika i/ili njihove djece, navodi se

Ramić: Odbio ustupiti prostorije za dodjelu paketića. Printscreen / Avaz

Piše: H. J. I.

14.12.2022

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić (SDA) odbio je sindikalnoj organizaciji ustupiti prostorije Ministarstva za podjelu novogodišnjih paketića djeci uposlenika saznaje portal "Avaza". 

Kako navodi Ramić u objašnjenju, potrebno je anketirati sve uposlenike jer možda to "vrijeđa tuđa vjerska osjećanja". 

- Naime, imajući u vidu princip nediskriminacije i poštivanja prava i sloboda svih uposlenika Ministarstva, potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o privatijivosti takve vrste zabave u prostorijama Ministarstva obzirom da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih uposlenika i/ili njihove djece. Po okončanju navedene ankete, sa rezultatima iste dopunite predmetni zahtjev koji će, potom, biti razmotren - navodi se u objašnjenju odluke. 

Faksimil Ramićeve odluke. Avaz

Ovo rješenje je dostavljeno predsjednici Sindikalnog odbora Almiri Branković. S obzirom da se novogodišnji praznici bliže, ostaje nejasno kada je ministar Ramić zamislio da se sprovede anketa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.