LIDER PDP-A

Borenović nakon odluke Suda BiH: Očigledno je da je Milorad Dodik vlasnik pravosuđa

Ponavljam, ovo je sramna i nevjerovatna odluka Apelacionog vijeća Suda BiH i još jedan pokazatelj koliko su pojedinci u pravosuđu na niskim granama, uniženi i pod punom kontrolom vladajućih političkih oligarhija, poručio je Borenović

Borenović: Prihvatanje SNSD-ove žalbe, sramna je odluka Apelacionog vijeća Suda BiH. Dejan Rakita / Pixsell

H. J. I.

14.12.2022

Apelaciono vijeće Suda BiH usvojilo je žalbu SNSD-a i ukinulo posljednju odluku Centralne izborne komisije kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH proglašen važećim, potvrđeno je i iz CIK-a.

Povodom ove odluke oglasio se i predsjednik PDP-a Branislav Borenović koji je istakao da je ova odluka Suda BiH za rubriku "vjerovali ili ne".

- Ukoliko je tačna informacija o današnjoj odluci Suda BiH, jasno je da umjesto suda, koji bar zvanično donosi odluke, javnost o njihovim potezima obavještavaju izvori iz SNSD-a, što je pravi pokazatelj načina funkcionisanja ove institucije. Prihvatanje SNSD-ove žalbe, sramna je odluka Apelacionog vijeća Suda BiH, odluka za rubriku vjerovali ili ne, posebno ako se uzme u obzir da je u sudskoj praksi bilo sličnih ili identičnih slučajeva, pa se drugačije odlučivalo - rekao je Borenović.


Predsjednik PDP-a kaže da očekuje da članovi CIK-a ostanu dosljedni, jer je jedina moguća i ispravna odluka da je listić važeći, jer je takva u skladu sa Izbornim zakonom.

- Očigledno je da je vlasnik pravosuđa u cijeloj BiH Milorad Dodik i da, nažalost, kako se priča u javnosti, sve u ovoj zemlji ima svoju cijenu, pa i odluke institucija koje bi morale biti nezavisne od politike. Ponavljam, ovo je sramna i nevjerovatna odluka Apelacionog vijeća Suda BiH i još jedan pokazatelj koliko su pojedinci u pravosuđu na niskim granama, uniženi i pod punom kontrolom vladajućih političkih oligarhija - poručio je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.