ZASTUPNIK SDA

Salko Zildžić urlao u studiju FTV-a: "Osmorka izdaje državu, SDA jedina legitimno predstavlja Bošnjake"

Zanimljivo je da je vidno uzbuđeni Zildžić kao jedini argument zašto SDA treba biti u vlasti na federalnom nivou izvukao tzv. legitimno predstavljanje

Zildžić: Osmorka izdaje državu. Printscreen

H. J. I.

22.12.2022

Burna rasprava vodila se sinoć u studiju FTV-a gdje su gostovali Salko Zildžić (SDA), Igor Stojanović (SDP), Haris Bašić (NiP) i Hajrudin Žilić (DF).

SDA-ov zastupniku Parlamentu FBiH je po uzoru na svog šefa, počeo promovirati legitimno predstavljanje. Zildžić je pokušavao nametnuti matricu da Osmorka izdaje državu podilazeći HDZ-u i SNSD-u, ali ne odgovarajući na pitanje da li je njegova stranka to radila kada je ulazila u koaliciju sa istim strankama.


Zanimljivo je da je vidno uzbuđeni Zildžić kao jedini argument zašto SDA treba biti u vlasti na federalnom nivou izvukao tzv. legitimno predstavljanje.

I to "legitimno predstavljanje" u svom najrigidnijem obliku kako ga zamišlja HDZ. Tako je Zildžić urlajući i svađajući se sa Stojanovićem kazao kako Osmorka ima politički legalitet, ali ne i legitimitet.

Razlog – nemaju većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda FBiH.


Salko Zildžić time bukvalno preuzeo argument koji njegov šef Bakir Izetbegović već mjesecima koristi. Tako je Izetbegović u svojim kuknjavama isticao kako je SDA jedina legitimna da predstavlja Bošnjake jer ima većinu u Klubu Bošnjaka.

U nekoliko navrata su iz SDA upozoravali HDZ da ne pravi "eksperiment" i tako braneći "legitimno predstavljanje" od samog HDZ-a.

Pogledajte video. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.