NAJVEĆI POLITIČKI USPJEH

Predsjednik koji je otvorio fast food: Hoće li se Komšić oglasiti povodom zatvaranja McDonald's-a

Podsjetimo, svečanim presijecanjem vrpce Željko Komšić je, kao tada predsjedavajući Predsjedništva BiH ,u julu 2011. otvorio prvi McDonald's u našoj zemlji

Komšić otvara McDonald's. Screenshot

Piše: D. H.

30.12.2022

Svjetski lanac brze hrane McDonald's prestaje sa radom i zatvara svojih pet restorana u BiH restorane u BiH. Kako saznajemo, partneri McDonald's-a u BiH su još prije mjesec dana ostali bez licence za vođenje ovog popularnog svjetskog lanca restorana brze hrane. Planirali su da posao održe do sredine januara naredne godine, ali od toga neće biti ništa.

McDonalds je imao svoja tri restorana u Sarajevu (Titova ulica, Nedžarići i Šip) te dva u Mostaru (TC Mepas i M-17).

Ova vijest sigurno će rastužiti brojne ljubitelje popularne hrane iz McDonaldsa. Vrlo moguće i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koji sada ulazi u četvrti mandat i trinaestu godinu na ovoj poziciji.

Naime, upravo je otvaranje McDonald's-a bio jedan od najčuvenijih poteza koje je Komšić iza sebe ostavio za to malo vremena što je proveo u Predsjedništvu.

Na to je na svom Twitter profilu podsjetio i novinar Bakir Hadžiomerović.

- Nego, nisam upratio, da li se neumoljivi Željko Komšič oglasio povodom zatvaranja Mekdonaldsa u Titovoj? Ipak, lider je DF-a zvanično kum tom značajnom stranoinvesticijskom projektu, birvaktile kad je presijecao vrpcu na ceremoniji otvaranja Mekdonaldsa u Titovoj... – napisao je Hadžiomerović.


Komentar Bakira Hadžiomerovića. Twitter

Podsjetimo, svečanim presijecanjem vrpce Željko Komšić je, kao tada predsjedavajući Predsjedništva BiH ,u julu 2011. otvorio prvi McDonald's u našoj zemlji, u Titovoj ulici u Sarajevu. Jedanaest godina poslije, ovaj svjetski poznati lanac restorana brze hrane se zatvara u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.