VISOKO

Poznati umjetnici spremaju projekat u Bosanskoj dolini piramida: Karanova muzička ispovijest

Radimo predstavu koje će biti neka vrsta muzičke ispovijesti s gitarom, rekao je Karan

Karan, Osmanagić, Lovrić i ostatak ekipe. N. SMAJOVIĆ

Piše: N. Sm.

12.1.2023

U Bosanskoj dolini piramida svakodnevno možete sresti poznate ljude koji energiju za rad i smiraj za dušu prikupljaju upravo u Visokom. 

Tu se rađaju i neki novi, interesantni projekti, a upravo rađanju jednog takvog projekta prisustvovali smo u Kompleksu Ravne. Naime, na Ravnama smo sreli čuvenog hrvatskog muzičara Gorana Karana koji je redovan gost, a s njim u društvu je bila svestrana umjetnica, muzičar i glumica Elis Lovrić. 

Interesovalo nas je šta se zbiva u Bosanskoj dolini piramida i šta to spremaju ova dva umjetnika, a Goran nam je prvima i otkrio. 


Glumački rad

– U Visokom boravimo kod dr. Osmanagića, a trebalo nam je najprijateljskije mjesto u krugu od 1.000 km i pronašli smo ga ovdje. Radimo predstavu koje će biti neka vrsta muzičke ispovijesti s gitarom, a radni naslov je "Ljubav je fer – Priče iz moje ulice" – otkrio nam je Goran.

U pitanju je Goranova predstava, u kojoj je i glavna uloga, a Elis je zadužena za režiju.

– Ovdje sam već bila dva puta i jako me obradovalo kada me Goran pozvao i predložio da projekat započnemo upravo ovdje. Što se predstave tiče, sreli smo se prije par godina na Šibenskom festivalu gdje se i rodila ideja, koja mi se svidjela, koja uključuje moj cjelokupan glumački rad, ali i muziku, odnosno jednu stvaralačku sinergiju. – kazala nam je Elis.


Bliži sa ljudima

Tako je ekipa "Avaza" iz Bosanske doline piramida dobila još jednu ekskluzivnu priču i najavu, a kako nam je Goran kazao nadaju se da će i premijera biti upravo u Visokom.

– Nadam se da ćemo premijeru imati ovdje za naše osvjedočene prijatelje. Sve ovo ovdje mi se jako dopada, svakim dolaskom sam sve bliži s ljudima, a i sve ide nekako opušteno, mnogo toga se uradi bez pretjeranog trčanja i umora – kazao je Karan te poslao i poruku ljudima da dođu u Bosansku dolinu piramida, gdje se "srce otvori i iz njega ljubav poteče".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.