REAKCIJE

Duratović za "Avaz": Podržao sam kandidaturu Bošnjaka, bivšeg pripadnika Armije RBiH, a DF hoće Šulića

Neko ko dolazi iz kategorije povratnika najveća je referenca za ministra koji može pomoći ljudima koji su se vratili na područje RS, smatra Duratović

Duraković: Podržao Hurtića. Facebook

13.1.2023

Iz Demokratske fronte su obavijestili javnost da je iz stranke isključen Mirsad Duratović, potpredsjednik Narodne skupštine RS.

U objašnjenju odluke su naveli da je Duratović, uprkos konsultacijama s organima stranke, podržao novi saziv Vijeća ministara BiH. 

Razišla se mišljenja

Tim povodom kontaktirali smo Duratovića, koji nam je rekao kako su su se njegovo i mišljenje organa stranke razilazili po pitanju kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

- Ja kao potpredsjednik NSRS nemam mogućnost da podržim Vijeće ministara BiH. Podržao sam kandidaturu Bošnjaka iz RS, bivšeg pripadnika Armije RBiH da bude kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Smatram da će upravo čovjek koji dolazi sa tog terena iz kategorije povratnika i bivši pripadnik Armije RBiH najveća referenca za ministra koji može pomoći ljudima koji su se vratili na područje RS - istakao je Duratović.

Bolji kandidat od Šulića

Duratović je bio mišljenja da je Sevlid Hurtić bolji kandidat od Denisa Šulića ili bilo kojeg Bošnjaka kojeg bi predložio RS.

- DF smatra da bi možda Denis Šulić ili neko drugi koga podrži SNSD, a Bošnjak je bio bolji kandidat... Tu su se razišli naši stavovi i pogledi i mislim da će od danas svako svojim putem.

Oni neka podržavaju ono što misle, a ja ću nastaviti da radim u interesu povratnika, kao i svih ovih godina - poručio je Duratović za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.