POREZNA UPRAVA BIH

Izvršena 72 inspekcijska nadzora na području Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona: Otkriveni neprijavljeni radnici

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 19 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja

Porezna uprava Federacije BiH provela brze kontrole. AVAZ

A. O.

13.1.2023

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnih poreznih ureda Mostar i Tuzla izvršili su ukupno 72 inspekcijska nadzora tzv. akcije, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

Kontrole su 11.01.2023. godine izvršene na području Mostara, a 12.01.2023. godine na području Lukavca, Tuzle i Živinica, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 22 neprijavljena radnika, 19 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalizirani fiskalni uređaj i četiri obveznika koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 10 objekata, a u 29 inspekcijskih nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 103.400,00 KM, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.