BJELAŠNICA

GSS Novi Grad Sarajevo imao pune ruke posla: Spasili sugrađane koji su automobilom sletjeli u jarak

Odmah su se uputili te pomogli i sprječili veće posljedice koje su mogle zadesiti sugrađane tokom noći jer je temperatura u stalnom opadanju

GSS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
GSS - Avaz
A. O.

15.1.2023

Pripadnici Gorske službe spašavanja u Sarajevu imali su pune ruke posla, iako je nedjelja. Naime, oni su od ranih jutarnjih sati bili na terenu sa jednom ekipom koja je zajedno sa kolegama GSS Kantona Sarajevo preventivno dežurala na BH Telecom "UNUSUAL MARATHON", a druga ekipa je provela na Igmanu u planinarskoj kući "Javornik" koju im je ustupilo na korištenje Planinarsko društvo Bjelašnica.

Oni kuću sređuju i stavljaju u funkciju planinske baze GSS Novi Grad Sarajevo i centra za edukciju njihobih pripadnika i pripadnica koja će biti u skorije vrijeme biti dostupna i njihovim planinarima i kolegama/kolegicama.

- Dok smo bili na Javorniku u 16:30 sati na dežurni broj zaprimili poziv za pomoć od našeg sugrađanina i dobili informaciju da se desio nesretan slučaj u reonu Brda iznad sela Umoljani na Bjelašnici gdje je vozilom proklizao u duboki jarak prekriven snijegom nakon čega je vozilo ostalo zaaglavljeno na sporednom putu prema Dugom polju u snijegu gdje smo dobili informaciju da nema povrjeđenih - navode iz GSS-a.

Odmah su se uputili te pomogli i sprječili veće posljedice koje su mogle zadesiti sugrađane tokom noći jer je temperatura u stalnom opadanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.