EMOTIVNA OBJAVA

Majka Denisa Mrnjavca: Sine, tvojim odlaskom otišlo je sve što je odisalo lijepim i bezbrižnim

Tvojim odlaskom nestala je čarolija, srušio se cijeli svijet, jer ti si moj cijeli svijet, sunce mamino jedino, napisala je Ana Mrnjavac

Mrnjavac: Napadnut u tramvaju 5. februara 2008. godine. Facebook

E. Ć.

6.2.2023

Prije 15 godina u punom sarajevskom tramvaju ubijen je Denis Mrnjavac, učenik Katoličkog školskog centra u Sarajevu.

Tog 6. februara 2008. godine 16-godišnji Denis ubijen je bez ikakvog razloga i povoda kada se vraćao iz škole. Napala su ga tri maloljetna delikventa, nanijevši mu povrede kobne po život.

Na Facebooku se oglasila njegova majka Ana, koja je objavila emotivni status uz niz fotografija Denisa kroz njegovo odrastanje. 

- Sine moj, tvojim odlaskom otišlo je i sve ono što je odisalo lijepim i bezbrižnim, ispunjeno ljepotom tvoga djetinjstva i odrastanja. 

Nestao je tvoj svijet mašte:

ulice koje su noću postajale mjesta avanturizma i uličnih utrka'..., parkovi koji su oživljavali vilama i čarobnjacima, dok je šumama vladalo životinjsko carstvo. Dvorci i utvrde su mjesta vitezova i princeza.

S tvojim odlaskom nestala je sva ljepota življenja: svijet i ljudi postali su obični i svakodnevni, parkovi monotoni, šume nezanimljive, a stari dvorci obične zidine.

Tvojim odlaskom nestala je čarolija, srušio se cijeli svijet, jer ti si moj cijeli svijet, sunce mamino jedino. Sine moj - napisala je Ana Mrnjavac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.