POMOĆ TURSKOJ I SIRIJI

Merhamet uplatio sredstva za hljeb i obroke, delegacija sutra putuje za Istanbul

Našim partnerskim organizacijama već puštamo novac za kupovinu hrane, pošto u ovom trenutku mogu distribuirati samo obroke i hljeb, ističe Vrbanjac

Kenan Vrbanjac: Sutra idemo u Tursku. Avaz

Alen Bajramovic

7.2.2023

U akciju pomoći stanovništvu Turske i Sirije, pogođenom katastrofalnim zemljotresom, ali i niskim temperaturama nakon serije potresa, uključilo se i MDD Merhamet.

- Našim partnerskim organizacijama već puštamo novac za kupovinu hrane, pošto u ovom trenutku mogu distribuirati samo obroke i hljeb. Hljeb ide za Siriju pošto je obroke teško dostaviti zbog udaljenosti, naši partneri u Turskoj će dijeliti obroke. Ujutro sa delegacijom idem u Istanbul, zatim Ankaru, pa ćemo vidjeti kako da se prebacimo do ugroženih područja. Navodno se i ne može doći do Gaziantepa i drugih ugroženih gradova, pošto su putevi oštećeni, ali mi ćemo pokušati naći načina da stignemo tamo – kazao je za "Avaz" direktor MDD Merhamet Kenan Vrbanjac.

Ogromno je interesovanje za akciju „Pomoć narodu Turske i Sirije“, koju je Merhamet pokrenuo jučer. Pozivom na broj 090292001 građani doniraju 3 KM, a otvoreni su i namjenski brojevi računa za uplate iz BiH i inozemstva.

- Ljudi se odazivaju, zovu, uključili su se i svi odbori Merhameta van BiH, tako da stvarno očekujemo značajnu pomoć za narod koji se suočava sa ovom velikom nevoljom – ističe Vrbanjac za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.