ZA NAJUGROŽENIJE

U Blažuj stiglo 50 studenata: Pomažu sortirati i pakovati donacije za Tursku i Siriju

Na destinaciju su stigli Grasovim autobusom koji nam je KJKP Gras uz odobrenje Ministarstva saobraćaja KS, navedeno je na Facebooku

Volonteri koji pakuju pomoć. Facebook

E. A.

13.2.2023

Udruženje Pomozi.ba već nekoliko dana vrši prikupljanje i sortiranje donacija za pomoć ugroženim u Turskoj i Siriji. Do sada se više od 500 volontera prijavilo za pomoć ovom Udruženju. 

Svoje usluge je ponudio i Crveni taksi, ali i KJKP Gras koji je omogućio autobuse za prijevoz volontera do Blažuja, gdje se pakuju donacije za Tursku i Siriju.

- Više od 50 studenata UNSA već sortira i pakuje donacije za Tursku i Siriju u Blažuju. Na destinaciju su stigli Grasovim autobusom koji nam je KJKP Gras uz odobrenje Ministarstva saobraćaja KS ustupio na korištenje sve do četvrtka, ne samo za studente nego i ostale građane koji žele da volontiraju - naveli su iz Udruženja Pomozi.ba na Facebooku. 

Volonteri koji pakuju pomoć. Facebook

Dodali su i to da autobus kreće svakog jutra u 8:30 sa tramvajskog stajališta Baščaršija i stajaće na svim usputnim tramvajskim stanicama do stajališta Energoinvesta kako bi pokupio volontere, a povratak iz Blažuja je planiran u 17h.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.