TOKOM POSJETE TURSKOJ

Konaković posjetio pripadnike GSS-a FBiH u Hataju: Izvinio im se zbog trome reakcije vlasti

Ministar je saslušao oštre kritike koje su mu iznesene

Uslikano tokom posjete. Preporod.info

H. J. I.

16.2.2023

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković posjetio je jučer spasilački kamp BiH u Hataju. 

Kako se navodi na Facebooku GSS-a Federacije BiH, spasioci su izrazili nezadovoljstvo reakcijom najvišeg nivoa vlasti u BiH.

Oštre kritike

- Ministar Konaković je došao pred spasioce Gorske službe spašavanja Federacije BiH (GSS FBiH) od kojih je prvo zatražio izvinjenje, u svoje lično ime i u ime Vijeća ministara BiH, zbog niza propusta koji su usporili dolazak naših spasilaca u Tursku i regiju pogođenu zemljotresom.

Ministar je saslušao oštre kritike koje su mu iznesene, nakon čega je obećao da će u budućnosti uraditi sve što je u mogućnosti da GSS dobije svoje mjesto u zakonu i institucijama države Bosne i Hercegovine - navode na Facebooku. 

Dodaju da su prihvatili Konakovićevo izvinjenje.

Rezultati izvedenih akcija

- Spasioci GSS-a FBiH su prihvatili izvinjenje ministra Konakovića i aktivno će pratiti realizaciju aktivnosti za koje je ministar dao obećanje i svoju riječ.

Tom prilikom smo upoznali ministra Konakovića sa svim rezultatima izvedenih akcija kao i o ostalim detaljima boravka u spasilačkoj misiji - zaključili su iz GSS-a FBiH. 

U pratnji ministra Konakovića bio je i ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Adis Alagić, koji je dao veliki doprinos u realizaciji pomoći Bosne i Hercegovine narodu Republike Turske.

Podsjećamo, nakon završene misije spašavanja spasioci GSS FBiH jučer su u konvoju krenuli prema Bosni i Hercegovini. Dolazak u Sarajevo je planiran u nedelju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.