PRIJEDLOG ZVIZDIĆA

Ustavnopravna komisija podržala izmjene zakona kojim se termin "zajedničke institucije" mijenja terminom "institucije BiH"

Riječ je o kratkim izmjenama Zakona o zastavi

Denis Zvizdić. Armin Durgut / PIXSELL

S. S.

22.2.2023

Na sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH prijedloga zastupnika Denisa Zvizdića (NiP) vezano za izmjene Zakona o zastavi BiH, koju je on podnio još u prošlom mandatu, tačnije u avgustu prošle godine.

Komisija je po uvidu u tekst predloženog zakona konstatovala da je on pripremljen i sastavljen tako da odgovara pravilima normativno-pravne tehnike koja se primjenjuje za izradu zakona i drugih akata koje donosi PSBiH.

Konstatovano je Prijedlog zakona usklađen s članom 105. poslovnika Predstavničkog doma i Jedinstvenim pravilima za izradu pravnih propisima u institucijama BiH.

Ove izmjene zakona se tiču toga da se termin „zajedničke institucije ili institucije kojom upravljaju zajedničke institucije ili koja je odgovorna zajedničkim institucijama“ se mijenja riječima „institucijama Bosne i Hercegovine ili institucije kojom upravljaju institucije Bosne i Hercegovine ili koja je odgovorna institucijama Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.