ZAMETEN U SNIJEGU

U pomoć mu pritekli pripadnici OS BiH: Turski državljanin spašen iz mećave na Čemernu

Vozač je bio dezorjentisan, bez internet konekcije, ne zna naš jezik, pa mu prije toga niko nije ni mogao pomoć, rekao je Ćurovac

Turski državljanin bio uplašen zbog svega - Avaz
Turski državljanin bio uplašen zbog svega - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Alen Bajramovic

27.2.2023

Dramatične trenutke proživljavao je turski državljanin nastanjen u Dubrovniku, nakon što je sinoć ostao zameten u snijegu na prijevoju Čemerno između Foče i Gacka. 

U trenucima kada je već počeo gubiti nadu u pomoć su mu pritekli pripadnici Oružanih snaga Enes Ćurovac, Nedim Hubanić, Armin Muslić i Alen Ćebo.

- Oko 18:00 sati sa kolegama sam bio na putu na službu prema Čapljini i vidjeli smo automobil zameten u snijegu sa sva četiri upaljena žmigavca. Vozač je bio dezorjentisan, bez internet konekcije, ne zna naš jezik, pa mu prije toga niko nije ni mogao pomoći a saobraćaja na cesti skoro da nije ni bilo - kazao je za portal "Avaza" Enes Ćurovac.

Jedini način na koji su mu mogli pomoći bio je poziv šlep službi Adnana Efendića Efe iz Goražda.

- Pokušali smo lance staviti na auto, ali nisu bili odgovarajući. Ostali smo s njim skoro sat vremena, da malo dođe sebi jer se uplašio. 

Pozvali smo Efu, ja sam pomogao s prijevodom, pa smo na kraju mi nastavili prema Čapljini, a on sa Efom do Trebinja. Ostali smo u kontaktu, sve se dobro završilo - dodaje Ćurovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.