EKSKLUZIVNO

Asim Kurjak za "Avaz": Ovo sam očekivao, niko ne može biti oslobođen odgovornosti!

Niko ne može biti oslobođen odgovornosti za istinu i niko ne može biti pošteđen u interesu svih poštenih akademskih građana

Arhiv

Miralem  Aščić

6.3.2023

Ugledni ljekar Asim Kurjak u izjavi za portal "Avaza" pozdravio je odluku Senata da se oduzme akademsko zvanje Sebiji Izetbegović.

Kurjak je među prvima ukazao na činjenicu da Sebija Izetbegović nije završila postdiplomski studij u Zagrebu.

 - Takav ishod sam očekivao. Jedan sam od onih koji poznaje veliku većinu članova Senata UNSA i ovo je jedini častan i koristan oblik odluke. Nažalost, po meni, predugo se čekalo. Ja sam nedavno već rekao, da je samo jedna istina, ali da osim istine postoje i zablude. Niko ne može biti oslobođen odgovornosti za istinu i niko ne može biti pošteđen u interesu sredine u kojoj se to desilo i u interesu tog uglednog Univerziteta i u interesu svih poštenih akademskih građana. Pozdravljam ovu odluku i mislim da je ona došla u pravi trenutak i da je ispravna - rekao je Kurjak za portal "Avaza".

Podsjetimo, sa 30 glasova za poništavanje, 5 protiv i 6 suzdržanih, Senat UNSA-e je donio odluku da poništi akademska zvanja samozvanoj prvoj dami u Bošnjaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.