POLICIJA SVE PROVJERILA

Pojavila se šokantna informacija, da je učenica 7. razreda u Velikoj Kladuši trudna, direktor demantira navode: To je laž!

Meni su iz PU potvrdili da su sve navode provjerili, da su odradili svoj dio posla i povratna je informacija da je sve čisto, rekao je Hušidić

Direktor škole je negirao Dukićeve navode. Facebook

11.3.2023

Fikret Dukić, predsjednik Komisije za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih ustanova i naseljenih mjesta Velika Kladuša objavio je na Facebooku šokantne tvrdnje.

Naime, kako on navodi u svojoj objavi, učenica sedmog razreda Osnovne škole "Mart 1" Vrnograč je trudna.

- Šta se dešava u Osnovnoj školi "1. Mart" Vrnograč? Učenica sedmog razreda trudna? Šta su poduzeli nastavnici u ovoj odgojnoj ustanovi po tom pitanju? Da li su pokušali zataškati slučaj ili su poduzeli konkretne korake – navodi se u njegovoj objavi.

Objava Dukića na Facebooku. Printscreen

Škola odmah kontaktirala policiju 

Portal "Avaza" je kontaktirao direktora ove škole Šerifa Hušidića koji je demantirao ove navode.

- Kada smo pročitali te informacije na Facebooku, ja sam kao direktor škole i odgovorna osoba postupio u skladu sa pravilima. Obavijestio sam o ovim navodima Policijsku upravu u Velikoj Kladuši. Izašli su na teren, provjerili sve i od tih navoda nema ništa. Meni su iz PU potvrdili da su sve navode provjerili, da su odradili svoj dio posla što je u njihovoj nadležnosti i povratna je informacija da je sve čisto, da su samo ustvari prvo krenule dječije priče pa tek ostalo – rekao Hušidić za portal "Avaza".

Hušidić: Dukić širi lažne informacije. Facebook

Dodaje da je širenje lažne informacije krenulo od Dukića.

- Mi u školi nismo ništa znali od toga. To je krenulo od njega ta informacija. On je oklevetao i školu i dijete prije svega. Ako je baš izmislio onda je to narušavanje prava djeteta koje je ugroženo i to ozbiljno. Mi ćemo provesti sve neophodne radnje da dokažemo šta je, da utvrdimo šta je prava istina kako bi spriječili da se takve stvari na društvenim mrežama objavljuju - kaže Hušidić.

Kolektiv škole šokiran

Hušidić podvlači da su svi u šoku zbog ovih navoda.

- Mi smo svi u školi šokirani, cijeli kolektiv. Prvi put smo čuli za takvo nešto i da bi se nešto takvo moglo desiti. Odmah smo pokrenuli sve procedure kako bi utvrdili sve činjenice, da dođemo do prave istine. Ja još uvijek ne znam ni o kojem se djetetu radi. On je samo na Facebooku napisao da je učenica. Policija je vjerovatno sa njim utvrdila o kojem je djetetu riječ – zaključio je Hušidić u razgovoru za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.