FUNKCIONER HDZ-A

Bošković: Postoje nedoumice kako završiti izbor za suca Ustavnog suda BiH

Na jedan zločest način se želi podvaliti i podbaciti klin da nova parlamentarna većina ne funkcionira, kazao je

Mladen Bošković. Fena

S. S.

14.3.2023

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladen Bošković danas je prekinuo sjednicu te komisije uoči razmatranja prijedloga za izbor sudije Ustavnog suda BiH, kojeg bira Predstavnički dom.

To je odlučeno većinom glasova članova Komisije jer je, kako kaže Bošković, utvrđeno da je potrebno da se još usuglasi parlamentarna većina oko konačnog prijedloga.

Prostor za razgovor

- Zato ćemo i sutra zasjedati – dodaje Bošković.

Komisija za izbor i imenovanje treba da predloži ime ili više imena kandidata Predstavničkom domu na glasanje za izbor novog sudije Ustavnog suda BiH.

Prvorangirani kandidat je Marin Vukoja, a drugoplasirana je Sanela Gorušanović-Butigan.

- Došli smo u situaciju kada je Radna skupina završila svoj dio posla, rangirala po broju bodova sve kandidate koji su pristupili intervjuu i napravila rang listu. Danas smo imali zadaću da izaberemo ili predložimo suca, a da Predstavnički dom potvrdi našu odluku o izbora suca za Ustavni sud BiH. Kako još postoji prostor za razgovor unutar parlamentarne većine i imaju neke nedoumice u smislu kako taj proces završiti mi smo odlučili danas da na toj točki prekinemo sjednicu i nastavimo sutra – poručio je Bošković novinarima nakon sjednice Komisije.

On je državni službenik

Tvrdnje SDA i DF-a da je Marin Vukoja, kao prvorangirani kandidat pod kontrolom HDZ-a, Bošković je odlučno odbacio.

-Čovjek je rukovodeći državni službenik. Oni ne mogu biti pripadnici nijedne stranke. Na jedan zločest način se želi podvaliti i podbaciti klin da nova parlamentarna većina ne funkcionira. Nš zadatak je da izaberemo suca i izabrat ćemo ga, zaključio je Bošković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.