SASTANCI

Cvijanović sa predsjednikom Glavne skupštine UN-a: Razgovarano o brojnim temama

Tokom sastanka, održanog na marginama Konferencije "Voda za održivi razvitak", sagovornici su ukazali na značaj racionalnog upravljanja vodama

Sa održanog susreta. PBiH

A. O.

23.3.2023

Član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u Njujorku je razgovarala sa predsjednikom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda Ksabom Korosijem (Csabo Kőrösi).

Tokom sastanka, održanog na marginama Konferencije "Voda za održivi razvitak", sagovornici su ukazali na značaj racionalnog upravljanja vodama, te na neophodnost zajedničkog angažmana, s ciljem osiguravanja adekvatnih sanitarnih uvjeta i dovoljno pitke vode u cijelom svijetu.

Na sastanku je razgovarano i o drugim globalnim temama, te aktuelnim političkim prilikama u BiH i regiji. Cvijanović je kazala da je dosljedno poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavne pozicije različitih nivoa vlasti od suštinskog značaja za očuvanje političke i institucionalne stabilnosti u BiH.

Cvijanović je iskazala opredijeljenost ka jačanju regionalne saradnje, te realizaciji zajedničkih projekata, s ciljem bržeg ekonomskog razvoja i boljeg infrastrukturnog povezivanja u okviru regije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.