"AVAZ" SAZNAJE

Nakon odluke Senata, Sebija dobija otkaz na Medicinskom fakultetu

Ona je sa Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme

Sebija će dobiti otkaz na Medicinskom fakultetu. Printscreen / Avaz

1.4.2023

Nakon što je Sebiji Izetbegović, direktorici KCUS-a i samoprozvanoj prvoj ženi u Bošnjaka oduzeto zvanje magistra, a nakon toga i titula redovne profesorice, kako saznaje portal "Avaza" njoj bi trebao biti uručen i otkaz na Medicinskom fakutetu u Sarajevu.

Ona je sa Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju akušerstvo.

- Dr. Sebija Izetbegović zaključila je sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu Ugovor o radu ne neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom od 15. 12. 2014. godine, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju akušerstvo. Navedeni ugovor o radu zaključen je po osnovu Odluke Senata Univerziteta u Sarajevu broj 01-34-84/14 od 29. 01. 2024 godine kojom je dr. Sebija Izetbegović izabrana u zvanje redovne profesorice za oblast: Ginekologija i akušerstvo” na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Dana 29.03.2023.godine, Senat Univerziteta u Sarajevu donio je Odluku broj kojom se stavlja van snage Odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o izboru dr. Sebije Izetbegović u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstva na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu – navodi se u obrazloženju.

Rješenje koje će biti uručeno Sebiji Izetbegović. Avaz

Kako nezvanično saznaje portal "Avaza", kada Medicinski fakultet bude zaprimio odluku Senata o poništenju njenog izbora u redovne profesore, rješenje o otkazu će biti uručeno Izetbegović.

Podsjetimo, "Avaz" je danas objavio rješenje od 30.03.2023.godine o odbijanju privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović od 29.03.2023.godine o odbijanju tužbe protiv Rješenja Senata UNSA odbacivši i Zahtjev za odlaganje izvršenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.