ZAMJENICA MINISTRA

Jurišić demantovala navode medija da je tražila dnevnicu za put u Višegrad

Za putovanja kraća od 12 sati nema dnevnice i to ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić vrlo dobro zna, rekla je

Duška Jurišić. Fena

S. S.

4.4.2023

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić oglasila se na svom Fejsbuk profilu povodom navoda koje su pojedini mediji objavili povodom njenog službenog puta u Višegrad zbog napada na porodicu Memišević.

Jurišić je demantovala pisanje medija da je za taj put tražila 12,5 KM.

Nema dnevnice

- Za putovanja kraća od 12 sati nema dnevnice i to ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić vrlo dobro zna. Znaju i distributeri lažnih vijesti. Kao što je navedeno u dopisu, putovanje je trajalo tačno 7 sati i 45 minuta. Troškovi putovanja u Višegrad odnose se na troškove goriva. Za putovanje je korišteno službeno vozilo. Vozač podliježe disciplinskoj odgovornosti ukoliko se vozilo koristi u bilo koju drugu svrhu osim službene - napisala je Jurišić na društvenim mrežama.

Također je navela da je ministar Hurtić u petak, 31.3.2023. godine zaprijetio blokadom isplate plata svim radnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, a nakon toga i zaposlenicima njenog kabineta. Razlog tome je, kako je navela, to što je u šiht listi navela da je 14.3.2023. godine bila na službenom putu u Banjoj Luci.

- Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić nije htio potpisati putni nalog za moje službeno putovanje u Banjaluku, 14.3.2023.godine, prvog dana zasjedanja Narodne skupštine RS na čijem dnevnom redu su bile izmjene Krivičnog zakonika, kojima se kriminalizira kleveta i uvreda. Zatražio je da i vozač i ja snosimo troškove boravka u Banjoj Luci, bez obzira što je sekretarka Ministarstva prethodno potpisala zahtjev, kojim odobrava službeni put - ističe Jurišić.

Ima dokaze

Napomenula je da sve iznesene navode može potkrijepiti dokazima.

Podsjećamo, pojedini mediji objavili su da je zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić (Naša Stranka) zatražila da joj se iz budžeta BiH isplati pola dnevnice (12,5 KM) kao putni trošak za nedavni obilazak porodice napadnutih bošnjačkih povratnika u Višegradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.