"AVAZ" NA LICU MJESTA

U Tuzli obilježen Dan Armije RBiH: Položeno cvijeće na spomen–obilježju

Prisjećanje na nekadašnji Dan Željezničara 15 april nosi u sebi niz pitanja, rekao je Puzić

Sa današnjeg obilježavanja  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
A. Bešić

14.4.2023

U povodu obilježavanja Dana Armije RBiH i Dana željezničara FBiH, danas je položeno cvijeće i vijenci na spomen – obilježju ispred Upravne zgrade Poslovnog područja Tuzla – Željeznica FBiH, te je ukazano na značaj formiranja Armije RBiH.

- Željezničari su bili borci Armije RBIH i iz Tuzlanskog kantona bilo je 430 boraca željezničara od kojih je njih 46 položilo svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu, a imamo i jednog kolegu koji je nosilac najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" i "ordena za hrabrost. U ovim teškim vremenima željezničari su ljudi koji danonoćno rade, koji održavaju stabilnim kompletnu privredu države, koji održavaju stabilnim elektro-energetski sistem, energentima i drugim robama snabdijeva se tržište, a nas rijetko ko i da spominje - istakla je Rusejla Halilović , članica Samostalnog sindikata izvršnog osoblja ŽFBIH, PI Tuzla.

Kičma države

- Konačno svi političari i građani moraju shvatiti Željeznica je kičma države. Naglasiću da u danima dok je trajala agresija na BIH kada je sve stalo "vozovi nisu stali”. Svakodnevno zbrajamo impozantne rezultate rada i borimo se za naša prava i bolji status željezničkih radnika. U toj borbi neposustajemo i istrajačemo. Ovom prilikom želim da čestitam Dan željezničara FBIH svim koleginicama i kolegama, takodjer povodom obilježavanja 15. aprila Dana Armije RBiH upućujem čestitke svim demobilisanim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca - kazala je Rusejla Halilović.

Ovom prilikom, danas se obratio i Edin Puzić, predsjednik Samostalnog sindikata Izvršnog osoblja ŽFBIH, PI Tuzla.

- Prisjećanje na nekadašnji Dan Željezničara 15 april nosi u sebi niz pitanja. Naročito u ovom rovitom vremenu . Ovaj današnji dan za nas je veliki, naročito na ovom mjestu gdje polažemo cvijeće i odajemo počast našim šehidima i poginulim borcima koji su bili željezničari i koji su položili svoje živote za ovu našu državu. Sjećamo se, pamtimo , obilježavamo i ovo nam daje snagu koja nam predstavlja i svojevrsnu djelotvornu snagu rada, borbe u ovom vremenu.

Čestitka radnicima

Svim željezničkim radnicima, koleginicama i kolegama u Federaciji BiH čestitam naš dan. Dan željezničara FBIH. Željeznice Federacije BiH iz dana u dan pokazuju da su primjer efikasnog i odgovornog javnog preduzeća. Željezničari su i u sadašnjoj teškoj situaciji pokazali svoju ozbiljnost omogućivši nesmetan prevoz dobara čime se osigurava neophodna snabdjevenost robama, ali i nastavak rada mnogih preduzeća- kazao je Edin Puzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.