VAŽAN PROJEKAT

Za modernizaciju regionalne ceste Osanica-Ilovača-Prača iz budžeta BPK 440.000 KM

Riječ je o nastavku modernizacije regionalne ceste koja je u nadležnosti BPK

Sa održanog sastanka. Fena

FENA

19.4.2023

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i direktor privrednog društva "Okac“ d.o.o Goražde Halil Oković danas su potpisali ugovor o izvođenju radova na modernizaciji regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Žilići-Ravne (Nišani).

Riječ je o nastavku modernizacije regionalne ceste koja je u nadležnosti BPK, a potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar za privredu BPK Zijad Briga i direktorica kantonalne Direkcije za ceste Sanela Avdibegović.

Vrijednost ugovora

Radovi podrazumijevaju asfaltiranje preostale dionice u dužini približno 1.700 metara, vrijednost ugovora je 439.546 KM, a riječ je o namjenskim sredstvima Direkcije za ceste BPK Goražde.

Tokom potpisivanja ugovora naglašeno je da će modernizacija preostale dionice regionalne ceste biti od velikog značaja za mještane u ovom dijelu kantona koji će prvi put imati asfaltiranu putnu komunikaciju prema gradu Goražde i općini Pale u FBiH.

Asfaltirani putni pravac

- Okončanjem ovih radova dobijamo jedan potpuno asfaltirani putni pravac iz pravca Goražda prema Sarajevu, čija je ukupna dužina 30 kilometara. Riječ je o veoma značajnom infrastrukturnom projektu, koji će omogućiti lakšu komunikaciju stanovništvu koje gravitira na ovom području - kazao je ministar za privredu BPK Goražde Zijad Briga.

Radovi bi trebali biti okončani u roku od 90 dana, od dana uvođenja izvođača u posao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.