SASTALI SE

Magoda i Muzur: Ilidža spremna za infrastrukturne radove

Sigurno će načelnik i njegov tim i ove godine delegirati projekte prema Vladi KS, rekao je Magoda

Sa sastanka Muzura i Magode. Fena

FENA

24.4.2023

Općina Ilidža spremna je za infrastrukturne radove, izjavio je danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda nakon sastanka s načelnikom te općine Nerminom Muzurom, saopćila je pres-služba Kantona Sarajevo.

Prema Magodinim riječima, raduje ga što načelnik Muzur već ima spremne projekte te će oni biti razmotreni u Ministarstvu radi sagledavanja mogućnosti zajedničke realizacije.

Prave dvoranu

- Općina Ilidža postaje veliko gradilište koje se veže za sportsku infrastrukturu i kulturu. Veoma mi se svidio projekt koncertne, odnosno multifunkcionalne dvorane u Sokolović Koloniji. U prilog ovoj ideji ide i činjenica da ćemo u budućnosti imati tramvajsku liniju koja će ići do Hrasnice. Kao ministar, s kompletnom Vladom, nastojat ću da krenemo u realizaciju tog velikog infrastrukturnog projekta jer za takvom dvoranom Sarajevo godinama vapi - kazao je Magoda.

Naglasio je da neće izostati podrška Ministarstva ni kad je riječ o manifestacijama s obzirom na to da su se prošlogodišnje, poput otvaranja ljetne sezone koncertom Harija Mata Harija i trke na Stojčevcu pokazale izuzetno uspješnim.

- Sigurno će načelnik i njegov tim i ove godine delegirati projekte prema Vladi KS, koje ćemo podržati i podići na još veći nivo - zaključio je ministar Magoda.

Načelnik Muzur je zahvalio ministru za posjetu i kazao da je odmah po stupanju na aktuelnu dužnost počeo pripremu brojnih projekata da bi što prije bili spremni za realizaciju.

Krenuti s realizacijom

- U principu, ministru Magodi smo predstavili projekte koje smo s prethodnim sazivom Vlade KS započeli te neke nove koje bi željeli provesti na Ilidži. Ono što je važno jeste da ministar razumije ovu problematiku, dolazi iz ove oblasti i što je za nas posebno važno, pokazao je pozitivnu energiju kada su u pitanju ideje koje smo mu prezentirali. U toku ove sedmice projekte ćemo dostaviti Ministarstvu kulture i sporta, a važno je naglasiti da su oni potpuno spremni, može se početi s realizacijom budžeta, odnosno radovi mogu početi u toku ove godine. Kada su u pitanju novi projekti o kojima smo također danas razgovarali, potrudit ćemo se da se i za njih što prije pripreme ulazne informacije kako bi mogli krenuti s realizacijom - rekao je Muzur.

Današnjem sastanku prisustvovali su i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Samir Avdić te zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilidža Selver Zećirović.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.