KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Izabrano novo rukovodstvo Skupštine Livanjskog kantona

Jozo Ćosić u prošlom je mandatu također obnašao dužnost predsjedatelja Skupštine

Izabrano rukovodstvo. Fena

FENA

24.4.2023

U nastavku prve konstituirajuće sjednice Skupštine Livanjskog kantona održane u ponedjeljak u Tomislavgradu izabrano je novo rukovodstvo kantonalne skupštine.

Usvajanjem prijedloga privremenog povjerenstva za izbor i imenovanje te Odluke o izboru stalnih radnih tijela Skupštine, zastupnici su usvojili Odluku o potvrđivanju kandidata za predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Skupštine iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda - Joze Ćosića i Arifa Kovačevića.

Nakon određenih konsultacija u klubu srpskog naroda, usvojena je i Odluka o potvrđivanju kandidata za predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Skupštine iz reda srpskog naroda Dragane Damjanović.

Potvrđeni kandidati donijeli su Odluku o izboru predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Skupštine HBŽ-a, i to Jozo Ćosić (HDZ 1990) predsjedatelj, a Dragana Damjanovic (Srpsko jedinstvo ) i Arif Kovacevic (SDA) zamjenici predsjedatelja Skupštine i s tom odlukom upoznali su Skupštinu.

Jozo Ćosić u prošlom je mandatu također obnašao dužnost predsjedatelja Skupštine.

Godine 2012. godine izabran je u Općinsko vijeće Livna, a od 2014. godine zastupnik je u Skupštini Hercegbosanske županije. Član je Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednik Županijskog odbora stranke u Hercegbosanskoj županiji. Ranije je obnašao dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a 1990.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.