ISKORISTILI VIKEND

Sarajlije se priremaju za prvomajske praznike: U gradu i veliki broj turista

U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica

Sarajevo vrvi od posjetilaca  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
Anadolija

29.4.2023

Veliki broj građana Sarajeva ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine priprema se za produženi vikend i prvomajske praznike, javlja Anadolija.

Sarajlije tradicionalno Prvi maj provode uz porodicu i prijatelje organizujući roštiljanje na privatnim imanjima, a ima i onih koji slobodno vrijeme vole provesti u prirodi i na nekim od poznatih izletišta ili otputovati izvan grada.

Pijace pune kupaca

Na ulicama Sarajeva u subotu je primjetan i veliki broj domaćih i stranih turista koji će prvomajske praznike provesti upravo u glavnom gradu BiH.

Pijace su također pune kupaca koji nastoje obaviti kupovinu na vrijeme, s obizrom da u ponedjeljak većina prodajnih mjesta neće raditi.

Prvomajskim urankom počinje i "Ljeto na Vilsu", koje nudi zabavne sadržaje za sve generacije uz najatraktivniju sarajevsku šetnicu.

Ove godine prvi dan maja građani mogu provesti na poznatoj lokaciji, Vilsonovom šetalištu, a organizatori, Općina Novo Sarajevo i Visit Sarajevo će obezbijediti za sve koji dođu u 8 sati besplatnu kafu, u 11 sati tracionalni grah i zabavu za djecu, dok je u 14 sati najavljen prvomajski roštilj i svirka uživo.

One koji su se u subotu uputili prema jugu zemlje povodom predstojećih prvomajskih praznika dočekale su velike gužve, posebno na dionici autoputa od Tarčina do Bradine.

Saobraćajni kolaps

Na tom dijelu autoceste je pravi saobraćajni kolaps, a zbog povećanog intenziteta saobraćaja u kolonama se čeka znatno duže nego uobičajeno.

Zbog pojačanog prometa na dijelu autoceste Tarčin-Bradina, policija trenutno isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin. U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) i dalje tokom dana očekuju pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prijelazima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.