U ORGANIZACIJI SABNOR-A

Snimci iz zraka: U Jablanici obilježena 80. godišnjica Bitke za ranjenike

Dolaskom u Jablanicu potvrđujemo svoju istrajnost na putu antifašizma, da borce Neretve, ranjenike, nismo zaboravili, poručili su iz SABNOR-a

Godišnjica Bitke na Neretvi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
N. Šaljić

6.5.2023

U organizaciji SABNOR-a BiH, OO UABNOR-a Jablanica, Društva "Josip Broz Tito", Muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi" iz Jablanice i općine Jablanica, uz podršku udruženja antifašista s prostora bivše Jugoslavije obilježena je jubilarna 80. godišnjica Bitke za ranjenike na Neretvi.

U Neretvu je spušteno 80 karanfila, položilo se cvijeće i odale počasti svima onima koji dadoše svoje živote za slobodu.

Obilježavanju 80. godišnjice je prisustvovao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić koji je položio vijenac na Spomen-obilježju, kao i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.Vijence i cvijeće su položile i mnogobrojne delegacije antifašista iz BiH i regije, predstavnici političkih stranki, kao i drugih udruženja koja baštine antifašističku tradiciju na ovim prostorima.

- Dolaskom u Jablanicu potvrđujemo svoju istrajnost na putu antifašizma, da borce Neretve, ranjenike, nismo zaboravili. Naprotiv, danas odlučniji nego ikad prije da antifašizam nema alternativu i da je antifašizam univerzalna civilizacijska tekovina koje je i prije 80 godina kao i danas okupila antifašiste iz regije i svijeta. Spremni da nastavimo sutra promovirati ideje slobode, humanosti, solidarnosti, odnosno ideje antifašizma - poručili su iz SABNOR-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.