PRIM. DR. ABUDLAH NAKAŠ

Dan Opće Bolnice u Sarajevu: Predstavljen rad i otvorena nova ambulanta za ginekologiju i akušerstvo

Nakon obraćanja prisutnima uručena je zahvalnica Nedreti Ismić, majci Admire Ismić, koja je stradala za vrijeme rata

Otvaranje nove ambulante. Avaz

Piše: Eldar Abaz

10.5.2023

Uoči dana Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu upriličen je događaj gdje je predstavljen dosadašnji rad ove ustanove, ali i otvaranje adaptiranog prostora za specijalističko-konsultivne ambulante za ginekologiju i akušerstvo. 

Prisutnima se obradio direktor bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, koji se zahvalio svima na dolasku.

Važan dan

- Današnji dan je nama veliki dan i svima nama čestitam ovaj dan. Mi smo najstarija bolnica u BiH, veliki broj ljekara je prolazilo ovom bolnicom. Trudimo se da budemo dostojni tih naših učitelja, a mi na najboljim tradicijama Abdulaha Nakaša nastavljamo - istakao je Gavrankapetanović.

Načelnik Mandić i Gavrankapetanović presjekli vrpcu. Avaz

Gavrankapetanović je istakao i to da ova bolnica zaista ide u korak s vremenom, te se osvrnuo i na ambulantu za djecu s poteškoćama u razvoju, zatim i na to da je porastao broj poroda u ovoj bolnici, te naveo ako se ovako nastaviti da će skoro svi porodi da se obavljaju upravo u Općoj bolnici.

Među prisutnima je bio i ambasador Grčke Nj. e. Dimitrios Papandreou, jer je nakon rata Grčka uručila značajnu donaciju za obnovu bolnice, ali i za vrijeme pandemije,

- Hvala svima na pozivu, i šanasi da budem ovdje. Veoma bitan dan za ovu bolnicu. Svi znaju za rat u ovoj državi, i svemu što se desilo. Bolnica je pretrpjela veliku štetu i drago nam je što smo pomogli da se uradi rekonstrukcija. Dali smo i mali doprinos da se usprotstaviti Covidu i nadamo se da je pomoglo. Čestitam svim uposlenica i mi znamo šta ste prošli za vrijeme pamdemije, vi ste zaista heroiji - kazao je Papandreou.

Uručene zahvalnice

Nakon obraćanja prisutnima uručena je zahvalnica Nedreti Ismić, majci Admire Ismić, koja je stradala za vrijeme rata kada je pokušala pobjeći iz opkoljenog Sarajeva sa svojim tadašnjim momkom Boškom Brkićem.

Nedreta je za vrijeme pandemije Covid uručila značajna sredstva bolnici, kako bi olakšala rad.

Među prisutnima su bili kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić, predsjedvajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, te ministar obrane Zukan Helez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.