VODA SE POVUKLA

Magistralni putevi Bihać - Kamenica i Bihać - Srbljani otvoreni za saobraćaj

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica - Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac - Olovo

Povukla se voda. Fena

FENA

18.5.2023

Magistralni putevi Bihać - Kamenica i Bihać - Srbljani (u Kostelima) otvoreni su za sve kategorije vozila. Na magistralnom putu Bosanska Kostajnica - Bosanska Dubica (na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja) i dalje je obustavljen saobraćaj.

Na putevima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, te ponegdje u centralnim krajevima, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona i klizišta. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Ivan na autoputu A-1 smjer Tarčin - Ivan obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na naplatno mjesto Tarčin.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica - Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica - Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac - Olovo (Čevljanovići - Nišići).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.