"AVAZ" NA LICU MJESTA

Video / Pogledajte izvođenje uhapšenog Skake iz prostorije za zadržavanje MUP-a KS

On će biti predat na dalje postupanje Tužilaštvu KS

Skaku odvode u Tužilaštvo. Avaz

M. Aščić - E. Trako

24.5.2023

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, nakon kriminalističke obrade, iz prostorija za zadržavanje izveli su uhapšenog Abdulaha Skaku (SDA), bivšeg gradonačelnika Sarajeva i ambasadora u Kataru.

On će biti predat na dalje postupanje Tužilaštvu KS.Podsjetimo, Bakirov ambasador jučer je uhapšen u sklopu akcije "Vizionar" zbog sumnje u zloupotrebe položaja u vrijeme dok je, kao kadar SDA, bio na čelu glavnog grada (2016.-2020.).

Skaku su uhapsili pripadnici MUP-a KS prema nalogu Tužilaštva KS, a u sklopu akcije privedeno je više osoba, a nakon obrade i odluke tužioca, svi osim Skake su pušteni iz službenih prostorija MUP-a KS.Skaku odvode u Tužilaštvo. Avaz

Akcija "Vizionar" se provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog, zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

Na osnovu zaprimljenih prijava u proteklih nekoliko godina u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu je formirano nekoliko predmeta protiv Skake.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.