UBISTVO POLICAJACA

Ročište danas: Roditelji i supruga Aleksandra Macana neće se odazvati sudskom pozivu

Danas je planirano svjedočenje Mire Mrkovića, koji se spominje u Sky komunikaciji

Sa mjesta zločina. Avaz

Z. K.

30.5.2023

Ročište u predmetu "Sava Marinković i drugi", koje se vezuje za slučaj ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, bit će održano danas u sudnici Kantonalnog suda Sarajevo s početkom u 9:30 sati.

Svjedočenje deset osoba

Direktnim i unakrsnim ispitivanjem svjedoka planirano je svjedočenje desetak svjedoka koji će iznijeti svoja saznanja koja se odnose na kobnu noć 26. oktobra 2018. godine.

Između ostalih, danas je planirano svjedočenje Mire Mrkovića, koji se spominje u Sky komunikaciji koju je dešifrovalo i u kojoj je specijalni tim oformljen isključivo za ovaj slučaj došao do podataka da je u noći sa 5. na 6. oktobar 2018. godine ukraden Seat Leon na Alipašinom Polju i da je vlasnik preko svoje supruge došao u kontakt s Mirom Mrkovićem, kako bi otkupio Seata.

Vlasnik koji je i svjedočio na jednom od ranijih ročišta, A.O., nije uspio vratiti automobil jer je bila sporna cijena otkupa.

Otuđenje vozila

Tužiteljice Tužilaštva KS u ovom predmetu najavile su svjedočenje i supruge Mrkovića, kao i Miroslava Čepe, koji je već, u predmetu Suda BiH koji se vezuje za automafiju, pod optužnicom zbog otuđenja motornih vozila.

Također, na prošlosedmičnom ročištu kao svjedoci Tužilaštva KS najavljeni su roditelji i supruga drugooptuženog Aleksandra Macana, ali je njegov advokat Duško Tomić već tada najavio da se oni neće odazvati sudskom pozivu. S druge strane, supruga trećeoptuženog Marka Trifkovića dala je svoj iskaz kao svjedok Tužilaštva KS u ovom predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.