PS BIH

Ćudić u Parizu na sjednici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope

Zastupnicu Ćudić u Monitorig komitet nominirala je i delegirala Grupa Alijansa liberala i demokrata za Evropu (ALDE) u PSVE

Printscreen

FENA

30.5.2023

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Sabina Ćudić sudjeluje, danas u Parizu, na sjednici Komiteta za poštivanje obaveza i angažmana Vijeća Evrope (Monitoring komitet) PSVE.

Zastupnicu Ćudić u Monitorig komitet nominirala je i delegirala Grupa Alijansa liberala i demokrata za Evropu (ALDE) u PSVE.

Kako podsjeća u saopćenju Sektor za odnose s javnošću PS BiH, sjednice tog komiteta su zatvorenog tipa, a materijali dnevnog reda povjerljivog karaktera.

Na dnevnom redu su, između ostalog, i rezultati Summita Vijeća Evrope u Rejkjaviku, tok i rezultati izbora u Turskoj, kao i izvještaji o monitoringu u pojedinim zemljama članicama.

Ćudić se obratila komitetu s naglaskom na zahtjeve Venecijanskoj komisiji u vezi s tumačenjem zakona o pravosuđu u pojedinim zemljama članicama.

Također, izrazila je zahvalnost za ukazanu dobrodošlicu, posebno uzimajući u obzir da je jedina članica tog komiteta iz Bosne i Hercegovine.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.