O PRESUDI ZLOČINCIMA

Škare-Ožbolt ljuta na hrvatske medije: "To je nebo i zemlja u usporedbi s BiH"

Meni je žao što se Hrvatska nije više angažirala oko toga, rekla je Škare-Ožbolt

Škare- Ožbolt: Nije zadovoljna. Hina

A. O.

31.5.2023

Bivša savjetnica prvog predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana i nekadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt komentirala je presudu Franku Simatoviću i Jovici Stanišiću, koji su danas pravosnažno osuđeni na po 15 godina zatvora.

Ona je izjavila da je presudu već komentirala za niz portala u BiH, izražavajući pritom svoje neslaganje s nedovoljnom pažnjom koja je posvećena tom događaju na hrvatskom prostoru.

- Meni je žao što se Hrvatska nije više angažirala oko toga. Općenito sam dojma da smo mi to površno pratili, pa i suđenje u srijedu. Kada se usporedi situacija u BiH i kod nas, to je nebo i zemlja. Mi svi kao da smo rekli: „Šta je bilo-bilo je i gotovo“ – izjavila je Škare-Ožbolt.

Mišljenja je da ova presuda potvrđuje postojanje udruženog zločinačkog pothvata (UZP) na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Škare-Ožbolt otkriva da nije potpuno zadovoljna presudom. Dodala je da je rezignirana, kazavši da su Simatović i Stanišić dobili tek "onoliko koliko su sjedili tamo čekajući presudu".

- Ovo je najznačajniji postupak nakon Miloševićeva. Oni su bili najveći obavještajci Srbije i kreatori i provoditelji velikosrpske politike. Bili su naredbodavci i Mladiću i Karadžiću, a dobili su otprilike onoliko koliko su odsjedili - kazala je i dodala:

- S obzirom na to koliko se dugo vodio postupak, jednostavno nemam osjećaj da će ta odluka izazvati neki pravičan osjećaj kod ljudi koji su stradali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.