IZBORI U CRNOJ GORI

Ibrahimović za "Avaz": Ostvarit ćemo najbolji rezultat od osnivanja, građani ne žele tenzije dok su im frižideri prazni

Neke koalicije su već prestale da postoje, a neke političke partije će nestati s političke scene nakon ovih izbora, mišljenja je Ibrahimović

Ervin Ibrahimović. Bošnjačka stranka

8.6.2023

U Crnoj Gori se u nedjelju održavaju parlamentarni izbori. Za 81 mjesto u Skupštini Crne Gore bori se čak 15 lista.

Jedna od njih je i lista Bošnjačke stranke, koju predvodi Ervin Ibrahimović. On je za portal "Avaza" izjavio da će Bošnjačka stranka 11. juna ostvariti najbolji rezultat od svog osnivanja.

- Jedina smo partija u Crnoj Gori koja posljednjih 14 godina izlazi samostalno na izbore, i od izbora do izbora bilježi konstantan trend rasta, što je najbolja potvrda ispravnosti naše politike. Podrška Bošnjačkoj stranci se upečatljivo povećava tokom ove izborne kampanje, što nas posebno raduje, ali nas i dodatno obavezuje, jer nam se uključuju novi članovi i simpatizeri, veliki broj mladih ljudi iskazuje želju da učestvuje u izbornim aktivnostima, a svakodnevno nam se pridružuju nezadovoljni birači drugih partija, koji u nama prepoznaju oslonac, sigurnost i stabilnost, kako za sebe i svoje porodice tako i za Crnu Goru - rekao je Ibrahimović za portal "Avaza".

Rast broja mandata

Podsjetio je da je na nedavno održanim lokalnim izborima Bošnjačka stranka bila jedina iz aktuelne vlade koja je ostvarila rast. 

- Na ovim izborima bit ćemo jedina parlamentarna stranka u Crnoj Gori koja će povećati broj mandata i bit ćemo nezaobilazan faktor za formiranje evropske, građanske i stabilne Vlade koja je Crnoj Gori prijeko potrebna. Bošnjački narod je sazrio, ujedinio se oko ključnih nacionalnih ciljeva i sada svugdje čujemo istu poruku – jedno smo. Jedinstven bošnjački narod okupljen oko svoje Bošnjačke stranke predstavlja pobjedu veću od ijedne izborne pobjede. To naše nacionalno jedinstvo 11. juna pretvaramo u političko jedinstvo i političku snagu koju želimo, hoćemo i umijemo da iskoristimo za prosperitet našeg naroda, krajeva u kojima naš narod živi, ali i cijele Crne Gore - istakao je Ibrahimović za "Avaz".

Upitan da prokomentariše šta je razlog nešto smirenije atmosfere pred ove izbore, u odnosu na prethodne, kazao je da mu se čini da su se njegove kolege konačno opredijelile da umjesto podizanja nacionalnih tenzija pređu na ekonomiju i obećanja građanima koja se tiču životnog standarda, baš onako kako su odavno govorili iz Bošnjačke stranke, potencirajući da je vrijeme da se prestane s pričama o onome što ih razdvaja i da počnu da rade na onom što ih spaja.

Najveći koalicioni potencijal

- Razlog je jasan – građani su jasno poručili da ne žele da slušaju govore pune nacionalnih i vjerskih tenzija dok su im frižideri prazni, da ne žele da ih politčari svađaju dok oni školuju djecu, podižući kredite i hrane porodice, kupujući na rate. Zato su neke koalicije već prestale da postoje, a neke političke partije će nestati s političke scene nakon ovih izbora, što dovodi do značajnog ukrupnjavanja političke scene Crne Gore - mišljenja je Ibrahimović.

Na pitanje o potencijalnim partnerima Bošnjačke stranke nakon izbora, Ibrahimović naglašava da je BS partija koja u ovom trenutku ima najveći koalicioni potencijal u Crnoj Gori.

- Svi žele da sarađuju s nama, jer smo dokazali da znamo da gradimo mostove saradnje. U vrijeme kada su se politički rejtinzi gradili na podizanju tenzija, mi smo radili na mirenju i povezivanju, na praštanju i saradnji. U svakoj aktivnosti koja doprinosi ravnomjernom regionalnom razvoju, potpunoj integraciji manje brojnih naroda u institucije Crne Gore, pobošljanju životnog standarda, ubrzanju evropskih integracija, nultoj toleranciji prema korupciji i organizovanom kriminalu, potpunom suzbijanju diskriminacije po nacionalnom, vjerskom, političkom i bilo kom drugom osnovu, poštovanju i unapređenju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, BS će sarađivati sa svima koji baštine ove vrijednosti - zaključio je Ibrahimović za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.